Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Klein, Jess
Bound To Love
(United For Opportunity/ADA Nordic/Warner)

Jess Klein sällar sig till de många artister jag borde ha upptäckt för länge sedan, men av någon anledning inte ens hört talas om tidigare tidigare. Bättre sent än aldrig, heter det ju, och Klein är en riktigt trevlig bekantskap.

Född i New York, uppvuxen på Jamaica (delvis), inflyttad till Boston – där hon bodde vid tiden för debuten »Wishes Well Disguised« 1998 - och nu hemmahörande i Austin gör Klein en rik americana med drivande akustisk gitarr, fräcka blåsinpass, ringande elgitarrer, ömsint steel och en samling goda sånger. Rootsy så det förslår och inte alldeles lätt att kategorisera. Men countryinfluenserna är tydliga, liksom en stundom illa dold faibless för Joe Souths southern soul. Däremot kan jag inte med bästa vilja i världen finna några reggaeavtryck och det är möjligt att det är lika bra.

Kleins röst förenar kraft med känslighet och hon har den ovanliga, men för den här typen av musik så nödvändiga, förmågan att göra vanligheten till ett särmärke. Hon är säkert redo att ta sig an den här världen. ”Taking on the world with a smile, I’ll be ready when the time comes”, som hon sjunger i inledande »When the time comes«. Tiden bör vara inne.

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.