Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Denikos, Tony
Already gone
(Tony Denikos Music)

För den som inte kan få nog av Americana a la Springsteen, Fogerty, John Prine och Graham Parker, kan den här kisen vara precis vad som behövs.

Tony Denikos håller hus på vischan i Laurel, MD, vilket väl lär betyda Maryland och han hörs tydligen mest i Baltimore/Washington-området. Här har han lyckats samla ihop ett bra gäng med musiker som backar upp honom perfekt i studion. Denikos lite småhesa röst berättar historier i långa och innehållsrika texter och här hör man framför allt hans influenser från Springsteen.

Detta är hans tredje platta, utgiven av honom själv på eget bolag. De två första fick aldrig någon som helst uppmärksamhet här i Europa och jag har en aning om att Denikos inte nådde några större framgångar med dem hemma i USA heller. Kanske kan detta vara tredje gången gillt, för det är en snyggt producerad låtkollektion han presenterar. Här finns flera fina låtar som borde ge spelningar FM-bandens rockstationer.

Jag föreslår att vi håller ett öga på honom i fortsättningen, eller rättare sagt våra två öron, så får vi se eller höra om mitt tips slår in: Tony Denikos kan bli ett namn att räkna med i betydligt större omfattning än hittills.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.