Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kontomanou, Elisabeth
Back to My Groove
(Plus Loin/Naxos)

Elisabeth Kontomanou föddes i Frankrike, men levde ocksÄ lÀnge i New York innan hon ÄtervÀde till Frankrike dÀr hon hört till de senaste Ärens mer uppmÀrksammade jazzsÄngerskor. Nu har hon flyttat till Sverige och »Back to My Groove« Àr den första skiva med Elisabeth Kontomanou som ges ut hÀr.

Det Àr en utmÀrkt skiva. Elisabeth Kontomanou har en kraftfull men ocksÄ smidig röst som lÀckert rör sig in i och ut ur den instrumentala vÀven, eller trÀder i suggestiv dialog med musikerna. KÀrnan utgörs av en kvintett med piano, gitarr, bas, trummor och slagverk. I nÄgra spÄr hör vi Àven olika medlemmar av saxfamiljen och en strÄkkvartett. Rytmiskt vÀxlar det hela mellan en ÄterhÄllen funkighet, en del latinska fÀrgningar och mer traditionella bluesmönster.

Men Elisabeth Kontomanous röst och vokala improvisationskonst ger musiken det sjÀlvklara centrum som smÀlter samman variationsrikedomen i en egenartad uttrycksform.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.