Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kontomanou, Elisabeth
Back to My Groove
(Plus Loin/Naxos)

Elisabeth Kontomanou föddes i Frankrike, men levde också länge i New York innan hon återväde till Frankrike där hon hört till de senaste årens mer uppmärksammade jazzsångerskor. Nu har hon flyttat till Sverige och »Back to My Groove« är den första skiva med Elisabeth Kontomanou som ges ut här.

Det är en utmärkt skiva. Elisabeth Kontomanou har en kraftfull men också smidig röst som läckert rör sig in i och ut ur den instrumentala väven, eller träder i suggestiv dialog med musikerna. Kärnan utgörs av en kvintett med piano, gitarr, bas, trummor och slagverk. I några spår hör vi även olika medlemmar av saxfamiljen och en stråkkvartett. Rytmiskt växlar det hela mellan en återhållen funkighet, en del latinska färgningar och mer traditionella bluesmönster.

Men Elisabeth Kontomanous röst och vokala improvisationskonst ger musiken det självklara centrum som smälter samman variationsrikedomen i en egenartad uttrycksform.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.