Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Nyström, Magnus
Bad Habits
(Imogena)

Kanske var utgångspunkten för Magnus Nyströms förra skiva »Good Habits« alltför uppbygglig. Den anknöt till en affisch som framställde den indiske pojkens goda vardagsvanor. Nyström har tydligen en annan affisch också: »Bad Habits«. Den ger titeln på den nya skivan med hans trio liksom låtnamn som »Quarreling« och »Playing with Electricity«.

I förhållande till »Good Habits« har trion medvetet förfulat sin musik. Den är råare med dissonanser och en stökighet som blir närmast programmusikalisk. Men här finns också mer finstämda ögonblick. Handlar det om eftertankens kranka blekhet eller om förförelsen som dålig vana?

Ännu en gång handlar det om suverän triomusik. Det är en ren njutning att höra Magnus Nyströms variations- och fantasirika gitarrspel som ekar av både swing, bebop och fri form, liksom det lyhörda samförståndet mellan honom och rytmsektionen Johannes Lundberg och Per Anders Skytt. Brötigheten är rikt nyanserad ner i minsta flis.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.