Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindström, Jeanette
Attitude & Orbit Control
(Diesel Music/Playground)

Jeanette Lindström har aldrig gjort en dĂ„lig platta men har trots det verkat lite i skymundan. Nu har hon fĂ„tt till en fantastisk skiva med hjĂ€lp av storheter som Robert Wyatt och Esbjörn Svensson-trummisen Magnus Öström.

Öström har Ă€ven medproducerat och antagligen Ă€r det dĂ€rför som den hĂ€r smakfulla lilla rymdhistorien har ett melankoliskt anslag som pĂ„minner om E.S.T. Det lĂ„ter ocksĂ„ som om Jeanette Lindström lyssnat pĂ„ sĂ„ngerskor som PJ Harvey, Regina Spector och Anna JĂ€rvinen den sista tiden.

Jeanette Lindström har skrivit allt utom en smart vald cover pĂ„ The Flaming Lips. Men Ă€r det inte egentligen tvĂ„ coverspĂ„r pĂ„ plattan? För ”Mother” Ă€r minst sagt VÄLDIGT lik Sheryl Crows ”Riverwide”.

Men det Àr en radanmÀrkning i sammanhanget för nÄgot som i övrigt Àr Ärets bÀsta jazzplatta. Eller förresten, det hÀr Àr nÄgot annat Àn jazz. Men det Àr jÀvligt bra.

/Anders Sundin

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.