Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindström, Jeanette
Attitude & Orbit Control
(Diesel Music/Playground)

Jeanette Lindström har aldrig gjort en dålig platta men har trots det verkat lite i skymundan. Nu har hon fått till en fantastisk skiva med hjälp av storheter som Robert Wyatt och Esbjörn Svensson-trummisen Magnus Öström.

Öström har även medproducerat och antagligen är det därför som den här smakfulla lilla rymdhistorien har ett melankoliskt anslag som påminner om E.S.T. Det låter också som om Jeanette Lindström lyssnat på sångerskor som PJ Harvey, Regina Spector och Anna Järvinen den sista tiden.

Jeanette Lindström har skrivit allt utom en smart vald cover på The Flaming Lips. Men är det inte egentligen två coverspår på plattan? För ”Mother” är minst sagt VÄLDIGT lik Sheryl Crows ”Riverwide”.

Men det är en radanmärkning i sammanhanget för något som i övrigt är årets bästa jazzplatta. Eller förresten, det här är något annat än jazz. Men det är jävligt bra.

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.