Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gogo, David
Different Views
(Cordova Bay/Hemifrån)

Den här mannen skivdebuterade 1994 och har en hel rad album bakom sig.

Hemma i Kanada är han hur stor som helst. Han är känd som den vite bluesartisten som spelar tung gitarr, sjunger med trovärdighet och skriver låtar som andra artister gärna vill ha. Delbert McClinton, Willie Nelson och Bonnie Raitt hör till dem som gärna sjunger en Gogo-låt när det passar. Han skriver sina texter som en sann storyteller och ofta med en humor som ligger i fas med stand up comedy.

Dessutom är han en elegant kis, som verkar ha samma stylist som Mink DeVille. Så det är inte svårt att förstå att han är hur stor som helst hemma i Kanada. Då och då försöker han bryta sig in på den amerikanska marknaden och han har också besökt Europa och t o m Skandinavien för att visa upp sig och sin musik. Han lär dessutom komma hit igen.

Nya plattan visar upp hans bredd och attityd. De 12 låtarna tar lite olika vägar, men ger också en samlad bild av en ambitiös och målmedveten artist. Jag tror t ex inte att man måste vara bluesintresserad för att gilla plattan. Gogo levererar både modern blues och tung rock med inspiration från Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix och Thin Lizzy. I bandet bakom honom märks framför allt Rick Hopkins på hammond och de tre bakgrundssångerskorna Jona Kristinsson, Miss Carolyn Mark och Shaun Verreault.

Jag köper Different Views rätt av. Det är hög kvalitet från början till slut.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.