Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Malmqvist, Tom
Smoke and dial (art by accident)
(BonnierAmigo)

Första två ackorden på första spåret på Toms andra platta »smoke and dial« hinner jag tänka »Yes! Höstens soundtrack!« I betydelsen deppig alternativcountry. Sen händer något. Ju mer jag lyssnar försvinner deppkänslan och ersätts av.. Hopp. Glada känslor. Något som påminner om lycka. Tom är liksom tillfreds med livet, hör jag. Till stor del handlar det nog om att han denna gång blandar upp countryn med både soul och gospel. Jag känner en kille som gillar country, men det får inte vara för deppigt. Denna skiva är kanske helt perfekt för honom. Sanningen är att den inte är så tokig för oss andra heller. Här finns, förutom Toms särpräglade, fantastiska och totalt oskolade röst, ett par fina pärlor. En av dem är »Burning Paper Bags« med gästspel av Peter LeMarc, och singeln »Elegy for Someone I Knew«.

När jag tittar tillbaka på min recension av Toms debutplatta »Fish in a Tear« ser jag att jag nämnde både Anna Maria Espinosa och Jani som båda medverkar på denna skiva tillsammans med andra stjärnmusiker som Edith Backlund, Viktor Brobacke, Karla-Therese Kjellvander och Lars Bygdén. Nästan som en önskelista som besannats. En annan backing vocal Tom har använt sig av denna gång är Frida Öhrn. Lyssnar man på singeln »Elegy for Someone I Knew« hör man exakt hur stor betydelse hon har för djupet i den låten. Ett briljant val.

/Sabina von Greyerz


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.