Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Hobart, Rex & The Misery Boys
Empty House
(Bloodshot)

Äkthet Ă€r ett mĂ€rkligt begrepp.

Eller autencitet, som man sÀger i mer akademiska kretsar.

Vi vill ju gÀrna att vÄra bluesgubbar ska ha fÄtt blÄsor i hÀnderna av allt bomullsplockande och att vÄra countrymusiker ska ha duckat för flygande flaskor bakom sÄgspÄnsbarernas hönsnÀt.
Eller att de Ätminstone ska ha dyrkat Merle Haggard och Buck Owens sen barnsben. Som Dale Watson. En sÄ genuin shitkicker som man kan önska.

Men sÄ dyker det upp en snubbe som Rex Hobart och kastar alla teorier över Ànda.

Hobart var sÄngare och lÄtskrivare i punkmetal-gruppen Giant Chair i Kansas City till för en sex sju Är sen.

DÄ bytte han skivbolag och började skriva och sjunga country i stÀllet.

Och nu kommer vi till det riktigt hemska.

DÀr Dale Watson lÄter som om han fortfarande bara stod och stampade pÄ sina idolers stÀlle lÄter Hobart som om han förde traditionen vidare. Han sjunger med en rik, nyanserad röst, har en gitarrist som i sina bÀsta stunder Àr lika innovativ som Pete Anderson och han skriver lÄtar som hela tiden bryter ny mark, bÄde musikalisk och textmÀssigt. Som »I DonŽt Like That Mirror«, »Heartache To Hide« (som handlar om Àlskarinnan som vill lÀmna honom, utan att det blir det minsta töntigt) och den mörkt ödsliga sjÀlvmordslÄten »Black Iron Bridge«.

Och dÄ hÀnder detta mÀrkliga. Att den Àrbare Dale Watson bara framstÄr som en trött plagiatör medan gamle hÄrdrockaren Hobart Àr den som Àr bra, som har förstÄtt svÀrtan i musiken.

Som Àr Àkta.

MĂ€rkligt, va?

/Christer Olsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.