Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Shiner Twins
Southern Belles
(Stagger Lee, Hemifrån)

Det är svårt att tro att detta är ett band från Holland.
Shiner Twins spelar allt som finns inom det vi kallar americana. På den här plattan, som är deras andra, får du prov på allt från country och rock´n´roll till gospel och blues, du får southern soul, funk och rena love songs. Det dyker dessutom upp en liten pastisch på ZZ Tops gitarrhantverk.

Och samtidigt som plattan uppvisar en ovanlig bredd rent stilmässigt, hålls den ihop av ett genomgående snyggt hantverk.

Det är de båda gitarristerna, sångarna och låtskrivarna Jack Hustinx och Richard van Bergen som har producerat verket hemma i Holland och har fått det att låta som i Austin. Där har för övrigt Hustinx bott i ett par år och därifrån har han utgått med turnéer både i Europa och i Texas.

Det är svårt att inte bli imponerad av Shiner Twins förmåga att hitta dels en egen stil, med snygg sång oavsett vem som sjunger lead, och dels att tillverka låtar som har djup i texterna utan att bli pretentiösa. Trummisen Nicky Hustinx och basisten Dick Wagensveld håller ihop bygget utan krusiduller bakom de båda frontmännen och man kan ana sig till att bandet har en entusiastisk publik på de barer och små klubbar där de spelar.

Jag skulle gärna vilja tillbringa en kväll i deras sällskap.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.