Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sommers, Naomi
Gentle As The Sun
(Continental Song City)

Tredje skivan med Naomi Sommers och den första av dem jag hör. Jag borde verkligen söka upp de tidigare, för det hÀr kan bli Ärets sommarplatta i min hÀngmatta.

»Gentle As The Sun« Àr fylld av svÀngig och levande musik frÄn nÄgonstans dÀr hillbilly- och bluegrasstraditionen möter blues, folk och en skÀrva jazz. Mandoliner, dobro och andra akustiska strÀnginstrument dominerar en ljudbild som Àr öppen och vÀlkomnande. Producenten Jim Rooney ger Sommers musik precis den inramning den behöver och mÄr bÀst av.

Sommers skriver utmÀrkta sÄnger som lÄter som om de alltid hade funnits, ett betyg sÄ gott som nÄgot, och hennes röst Àr varm och helt befriad frÄn manér. Marknadsavdelningens försök att göra henne till den felande lÀnken mellan Lucinda Williams och Alison Krauss kÀnns helt onödigt. Hon stÄr hur bra som helst pÄ egna ben. Jag misstÀnker till och med att gamle Hank hade gillat detta, inte minst versionen av Don Gibsons »Sea of heartbreak«.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.