Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sommers, Naomi
Gentle As The Sun
(Continental Song City)

Tredje skivan med Naomi Sommers och den första av dem jag hör. Jag borde verkligen söka upp de tidigare, för det här kan bli årets sommarplatta i min hängmatta.

»Gentle As The Sun« är fylld av svängig och levande musik från någonstans där hillbilly- och bluegrasstraditionen möter blues, folk och en skärva jazz. Mandoliner, dobro och andra akustiska stränginstrument dominerar en ljudbild som är öppen och välkomnande. Producenten Jim Rooney ger Sommers musik precis den inramning den behöver och mår bäst av.

Sommers skriver utmärkta sånger som låter som om de alltid hade funnits, ett betyg så gott som något, och hennes röst är varm och helt befriad från manér. Marknadsavdelningens försök att göra henne till den felande länken mellan Lucinda Williams och Alison Krauss känns helt onödigt. Hon står hur bra som helst på egna ben. Jag misstänker till och med att gamle Hank hade gillat detta, inte minst versionen av Don Gibsons »Sea of heartbreak«.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.