Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Perras, Anita
Those classic country songs
(True North/Rootsy)

Brukscountry. Vardagscountry. Standardcountry. Country utan ÄthÀvor.

SÄ dÀr har jag för vana att beskriva countrymusik som kommer frÄn Kanada. Och med det (jo Magnus Eriksson, man fÄr inleda en mening med och!) syftar jag pÄ att den countrymusik Ätminstone jag hör som Àr inspelad i Kanada, den hÀr en mer lÄgmÀld ton Àn den frÄn USA. Ibland inbillar jag mig att svensk country har mer gemensamt med Kanada Àn med USA. Det dansanta, det publiktillvÀnda, det ibland lÄgmÀlda. Dock blir kanadensisk country aldrig lika imiterande som svensk, vilken sÀkert förklaras med nÀrliggande geografi och sÄ vidare.

Anita Perras gör pĂ„ sin nya CD mestadels nyskrivet, titeln »Those classic country songs« till trots. NĂ„gra tolkningar finns med, som »Walk throught the world with me«, »ItÂŽs only make believe« och »Born to lose«. VĂ€l valda bĂ„de vad gĂ€ller tempo och tema, för rakt igenom handlar det om dansbanemusik, sĂ„ngerska och musiker framhĂ€ver inte sig sjĂ€lv utan lĂ„ter musiken styra.

DÀrmed givetvis inte sagt att man endast kopierar, mer att sÄngerska och musiker förmedlar och synliggör. HÀr handlar det inte om lÀgga in nÄgot kul licks, utan att hos lyssnaren /dansparet skapa varm trygghet.

Vid de första lyssningstillfÀllena hade jag volymknappen i lÄgt lÀge. NÀr jag senare drog upp den rejÀlt, mer av misstag ska skrivas, kom en överraskning. PÄ hög volym lÀt det emellanÄt ganska frÀckt.

Vardagscountry som trygghet - och en smula adrenalinkick. Undrar om ni hÄller med.

/Frank Östergren


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.