Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Red Molly
Love and other tragedies
(Red Molly)

PĂ„ ett av spĂ„ren pĂ„ »A bird named yesterday« minns Bobby Bare flickrösterna han hörde i den varma natten. FrĂ„n vilket fönster flickornas sĂ„ng kom fick han aldrig reda pĂ„. Men minnet av nattens ljuvlighet var för alltid ristad i honom.

Dit gÄr min tanke nÀr jag hör trion Red Molly. Ljuvligt, intimt, vackert, som tre vÀnner som sjunger tillsammans för att det Àr sÄ underbart kul.

Jag har haft »Love and other tragedies« i hyllan ett tag. Alltför lĂ€nge, men jag kĂ€nner min litenhet inför att skriva om utgĂ„van. Liten inför andra rootsy-anmĂ€lare, som pĂ„ ett mycket tydligare sĂ€tt skulle ge er lĂ€sare en korrektare beskrivning av »Love and other tragedies«. SjĂ€lv fastnar jag i en kĂ€nsla och förmĂ„r inte eller har inte förmĂ„gan att översĂ€tta den i ord. Men jag hoppas ni förlĂ„ter detta tillkortakommande, kanske till och med tar det som ett tecken pĂ„ att plattan Ă€r bra.

Red Molly Àr tre vÀnner som för nÄgra Är sedan pÄ en folkmusikfestival började sjunga tillsammans. Var och en hade de sin karriÀr, ja nÄgon hade ocksÄ spelat in plattor.

De fann varandra ungefÀr efter det dÀr klassiska sÀttet modell systrarna Carter som underhÄller frÄn verandan. Musiken Àr folk, country, bluegrass. En mix mellan Carters, Anita Kerr Singers, Emmylou och sÄ den nutida i sammanhanget obligitoriska Gillian Welch-influensen.

Jo, Gillian Welch har skrivit inledande »Wichita« och ta detta som ett bra omen. Direkt anges plattans atmosfĂ€r, mjuk-americana med mycket rötter och nĂ„gra stĂ€nk rostiga rangerbangĂ„rdar.

/Frank Östergren


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.