Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Joe Spinaci Combo
Burnt Toast
(Box Records)

Nyligen öste jag beröm över Malmöitiska coverbandet Texas Grooves nya CD och knappt har man hämtat sig efter den, förrän det kommer ännu ett bluesbaserat Malmöband med en ny platta fullmatad med bra covers.

Det är Joe Spinaci Combo, som låter som det ska låta om man vill ha en mer showbetonad musik än TG:s. Spinaci, som egentligen heter Carl Alberto Bettini, hämtar sin inspiration från den tiden man kunde se svartvita showfilmer från Hollywood som förspel på bio, med storband där alla gubbarna hade vita kostymer och spelade stuffig dansmusik byggd på allt från rock´n´roll till swing och jump.

Spinacigubbarna är bara sex man och håller inte till på glamorösa danspalats eller lyxhotell och de klär sig ofta efter vädret, eftersom de brukar spela på gator och torg under alla de festivaler där de är välkomna.

I maj månad 2009 blev de t ex årets vinnare av Scandinavian Blues Contest på den berömda Mönsteråsfestivalen.

Och det är lätt att förstå, när man hör den här plattan som är en lyckad studioinspelning. Det låter helt enkelt storslaget och får mig att förflyttas till ett hak på en sidogata i Las Vegas. Det är så det låter och någonstans i musikmixen finns en italiensk kryddning, en smaksättning som märks mest i »That´s Amore«, i stil med den gamla Louis Prima-singeln. Andra höjdpunkter är »Thirteen Women« och Lieber/Stollers »Whadaya Want«. Allt som allt får vi 13 kul exempel på hur man får det att svänga, bara man har den rätt känslan och ett band som njuter av att få spela.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.