Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Joe Spinaci Combo
Burnt Toast
(Box Records)

Nyligen öste jag beröm över Malmöitiska coverbandet Texas Grooves nya CD och knappt har man hÀmtat sig efter den, förrÀn det kommer Ànnu ett bluesbaserat Malmöband med en ny platta fullmatad med bra covers.

Det Àr Joe Spinaci Combo, som lÄter som det ska lÄta om man vill ha en mer showbetonad musik Àn TG:s. Spinaci, som egentligen heter Carl Alberto Bettini, hÀmtar sin inspiration frÄn den tiden man kunde se svartvita showfilmer frÄn Hollywood som förspel pÄ bio, med storband dÀr alla gubbarna hade vita kostymer och spelade stuffig dansmusik byggd pÄ allt frÄn rockŽnŽroll till swing och jump.

Spinacigubbarna Àr bara sex man och hÄller inte till pÄ glamorösa danspalats eller lyxhotell och de klÀr sig ofta efter vÀdret, eftersom de brukar spela pÄ gator och torg under alla de festivaler dÀr de Àr vÀlkomna.

I maj mÄnad 2009 blev de t ex Ärets vinnare av Scandinavian Blues Contest pÄ den berömda MönsterÄsfestivalen.

Och det Ă€r lĂ€tt att förstĂ„, nĂ€r man hör den hĂ€r plattan som Ă€r en lyckad studioinspelning. Det lĂ„ter helt enkelt storslaget och fĂ„r mig att förflyttas till ett hak pĂ„ en sidogata i Las Vegas. Det Ă€r sĂ„ det lĂ„ter och nĂ„gonstans i musikmixen finns en italiensk kryddning, en smaksĂ€ttning som mĂ€rks mest i »ThatÂŽs Amore«, i stil med den gamla Louis Prima-singeln. Andra höjdpunkter Ă€r »Thirteen Women« och Lieber/Stollers »Whadaya Want«. Allt som allt fĂ„r vi 13 kul exempel pĂ„ hur man fĂ„r det att svĂ€nga, bara man har den rĂ€tt kĂ€nslan och ett band som njuter av att fĂ„ spela.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.