Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Texas Groove
Into the Groove
(xtra all records)

Det Àr sÄdana hÀr band man ska stötta genom att köpa deras plattor och gÄ ut och se dem om de spelar i nÀrheten. Det Àr sÄdana hÀr band som gör det trevligare att ta en öl pÄ puben och mycket roligare att gÄ ut pÄ stan en kvÀll istÀllet för att sitta hemma och trycka pÄ fjÀrrkontrollen framför teven.

Det var tio Är sedan senast det kom en CD med Malmöbandet Texas Groove och det var deras debutalbum. Sedan dess har de spelat och spelat hÀr och dÀr överallt och de skulle sÀkert ha spelat Ànnu mer och mycket oftare, om det bara hade funnits fler stÀllen att spela pÄ. Texas Groove gör covers pÄ amerikansk blues, rock och country och det Àr musik som alltid funkar nÀr man upplever den live. Och det finns mÄnga bra gamla lÄtar i den hÀr genren, nya ocksÄ förstÄs, som skulle passa att spelas pÄ radion ocksÄ. Men hur mÄnga gÄnger har man hört Texas Groove i radion? Jag kan inte pÄminna mig ha hört bandet ens fyra minuter i P4. Men jag kan ju ha missat nÄt.

I vilket fall som helst Ă€r Texas Groove en utmĂ€rkt orkester. PĂ„ nya plattan har det anlitats en hel blĂ„ssektion och laguppstĂ€llningen Ă€r inte exakt densamma som för tio Ă„r sedan. Men fortfarande finns sĂ„ngaren/gitarristen Melvyn Lundholm och Ulf Österlind, som ocksĂ„ sjunger och spelar gitarr, i fokus.

Mannarna i bandet tycks speciellt gilla Delbert McClinton och hĂ€r kan vi bl a höra hur de tolkar nĂ„gra av hans lĂ„tar, t ex »Why Me« och »I Want To Love You«. Det lĂ„ter kanon. HĂ€r finns ocksĂ„ lĂ„tar av Mick Jupp, Bonnie Raitt och J J Cale, som alla framförs med vĂ€rme, kĂ€rlek och en visshet om att det hĂ€r Ă€r rĂ€tt sorts musik, sĂ„ hĂ€r ska det lĂ„ta.

Det Àr sÄdana hÀr band man ska stötta. Köp plattan!

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.