Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Fatboy
Konsert på Debaser Medis 090418
(Debaser)

Med en kokande version av Larry Williams “Slow Down” som ett av extranumren lyfte Fatboy taket på Medborgarhuset och visade oss under lördagens spelning vilket utmärkt liveband man är!

Bandet bjöd generöst på en nittio minuters lång uppvisning i hur man kan tänja gränser och obekymrat blanda stilar som rockabilly, rock & roll och country med Chris Issak- och Twin Peaksgitarrer. I centrum stod sångerna från den senaste skivan “In My Bones”.

Det är ingen tvekan om att gitarristerna Hannu Kiviaho och Joakim Lindahl kan förebilder som Cliff Gallup, Paul Burlison, Scotty Moore och James Burton. Mest frapperande är nog ändå samspelet mellan Thomas Pareigis fantastiska röst och det stänk av finskt vemod som Kiviahos speciella spelstil skapar i främst ballader som “Humiliation”, “In My Bones” och den magnifika avslutningen med “I Once Had You”.

Med slap bass-giganten Alf Östlund vid det stabila rodret har Fatboy utvecklats till ett svängigt The Blasters, men med en vägran att stanna upp och en större önskan att överraska än bröderna Alvin.

Snart i en stad nära dig, missa dem inte!

/Per Magnusson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.