Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Emil & The Ecstatics
Bit by Bit
(Naked Productions)

Det hĂ€r bluesbandet, frĂ„n Stockholm, har jag hittills bara stött pĂ„ i smĂ„ tidningsnotiser. Det Ă€r ett sĂ„nt dĂ€r band som har sin publik runt om i vĂ€rlden, som ger ut plattor överallt frĂ„n USA i vĂ€ster till Japan i öster och som spelar live inte bara hemma pĂ„ Stampen eller pĂ„ bluesfestivaler i UmeĂ„ eller ÅmĂ„l utan ocksĂ„ befinner sig pĂ„ utlandsturnĂ©er dĂ„ och dĂ„.

ÄndĂ„ Ă€r Emil & The Ecstatics nĂ€rmast totalt okĂ€nda utanför blueskretsarna.

\»Bit by Bit\« Ă€r deras tredje album och min första bekantskap med bandet. Jag vet inte om de har spelat i Malmö, men i sĂ„ fall har jag missat dem.
Det Àr sÄngaren och gitarristen Emil Arvidsson som Àr pÄdrivare och fixstjÀrna. Han sjunger lÀckert och hittar rÀtt med fingrarna pÄ gitarren och skriver lÄtar som klarar sig Àven internationellt. Och bandet bakom honom Àr lyhört. De lÀgger ut en ljudmatta dÀr Johan Bendriks Hammond dominerar med sina djupa blÄtoner.

SĂ„ det Ă€r mer Ă€n godkĂ€nt för Emil & Co. Fick jag Ă€ndra pĂ„ bara en enda sak, skulle jag lĂ„ta andralĂ„ten \»Doer Not A Talker\« fĂ„ inleda plattan. Det Ă€r en sĂ„dan dĂ€r lĂ„t som tar lyssnaren till sig med ett brottargrepp och dĂ€rmed Ă€r man fast och vill höra mer. Den kvaliteten har tyvĂ€rr inte titelspĂ„ret som nu öppnar plattan.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.