Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Weeks, Randy
Going My Way
(Certifiable)

Randy Weeks är nog mest känd för att Lucinda Williams valde att spela in hans låt \»Can`t Let Go\« till sitt album \»Car Wheels On A Gravel Road\«. Men det vore verkligen synd om Randy Weeks nya platta \»Going My Way\« skulle försvinna obemärkt. För är du det minsta intresserad av amerikansk rotrock väntar en högst njutbar lyssning, han har nämligen fått till en skön musikalisk mix av rock, soul, country och blues.

Det verkar också som personkemin stämt alldeles utmärkt mellan Randy Weeks och producenten Will Sexton. Med en känslig hand har han tagit hand om det utmärkta låtmaterialet, och fått till en varm ljudbild. Att det låter så här bra ska även tillskrivas de alldeles lysande musikerna med gitarristen Tony Gilkyson i spetsen. Det finns en nerv och ett driv i musiken som för det hela framåt.

Randy Weeks har bland annat jämförts med Robbie Fulks, Tom Petty och Tony Joe White och visst det är väl inte helt fel. Man kan skönja lite influenser därifrån, men det viktiga är att han står stadigt på egna ben och levererar musik som berör. Med \»Going My Way\« har Randy Weeks fått till ännu ett album som håller mycket hög klass.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.