Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Powers, Luke
Texasee
(Phoebe Claire Publishing)

Texasee ligger förmodligen utmed en dammig grusvÀg mellan Austin och Nashville. HÀr nÄgonstans hÄller Luke Powers till, nÀr han inte undervisar pÄ Tennessee State University, hÀr skriver han noveller, poesi eller författar sina sÀregna sÄngtexter.

Hans sÄnger Àr starka med ovÀntade formuleringar och ibland provocerande slutsatser, och han framför dem med en strÀv, raspig och övertygande röst. HÀr har han t ex skrivit en sÄng som bygger pÄ de rykten som en gÄng cirkulerade om att Paul McCartney var död och hade ersatts av en look-alike. Det blir ibland mÀrkliga sÄnger, mÀrkliga men fulla av tankar som öppnark alternativa möjligheter och ibland Àr lika svÄra att vÀrja sig mot som en film av Sam Peckinpah.

Musikaliskt bjuds vi inte pÄ nÄgra experiment eller nymodigheter. Bandet bakom Powers verkar bestÄ av olika kompisar som rycker in med sina instrument nÀr det behövs, men det lÄter ÀndÄ samspelt och habilt. Medproducenten Tommy Spurlock, kÀnd för samarbeten med bl a Rick Danko och The Band, spelar sjÀlv en massa olika instrument och bidrar till att det lÄter bra, precis som nÀr Suzi Ragsdale hjÀlper till med sÄngen.

Luke Powers Àr en udda figur som man bör ge ett litet utrymme i sin skivsamling. Och dÄ Àr det bra att börja med Texasee.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.