Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Mack and Dyan
No dancing
(Nelon Records)

Den klassiska countryduettens tid är inte förbi. Absolut inte.

Det är Barbara Duan Cook och Jerry Mack Cook ett mycket hörbart bevis på. Det är countryduett i rakt nedstigande led från Tammy Wynette och George Jones, Melba Montgomery och igen George Jones, Leona Williams och Merle Haggard, Loretta Lynn och Conway Twitty, Jan Howard och Bill Anderson och många fler.

Det vill säga honky tonk, man, kvinna, klassisk instrumentering med mycket steel och fiddle och texter där svek och uppbrott alltid är närvarande. Ta bara första sången, »The day we met«. Det var också samma dag som problemen började.

Äkta paret Cook finns i den traditionen, ibland är det så man hör Tammy och en bakfull George biktar sig. Det är countrymusik som är rakt på och tydligt identifierbar i sitt utförande och sitt mål. De två artisterna är från i Texas och Oklahoma och deras uppväxtmusik är just den klassiska 1960-talscountryn, den som sägs vara guldålderscountry. Det avspeglar sig verkligen i deras musik.

/Frank Östergren


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.