Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Westin, Kristina
A better life
(Pb8)

Okunnig som jag Àr om nutida svensk popmusik, jag tror inte ens jag hört en lÄt med Ace of Bace och Kent Àr helt obekant för mig, jo, okunnig som jag Àr trodde jag att Kristina Westin bara kom frÄn intet.

Att hÀr var en svensk nycountryröst som efter att gÄtt i hemmaskogen och suttit vid mörka tjÀrnen för att sedan gÄ ut i stora staden.

Nej dÄ, Kristina Westin har sjungit med ett band frÄn Eskilstuna, ett band som skivbolaget övervÀgde om det skulle storsatsas pÄ eller inte. SjÀlv sÀger hon om tiden att det var mycket poserande.

Vilket definitivt »A better life« inte Ă€r. Möjligen Ă€r det inte stora frigörelsen. Även om flera texter talar om egen vĂ€g och eget val.

Musikaliskt Àr vi i ett landskap med behagliga popcountrymelodier. NÄgra med tydlig countrysÀttning, andra glider över i modern dansant schlager.

NĂ€r jag lĂ€ser om Kristina Westin upprepas dĂ„ och dĂ„ namnen Norah Jones och Dolly Parton. Ett nĂ€mnande som dock Ă€r att göra Kristina Westin en otjĂ€nst. Även om jag kan höra en dragning Ă„t Norah Jones i framförandet och en struktur i melodibyggandet som skulle kunna vara Dolly Parton.

Nja, ska det jÀmföras Àr det nog nÀrmare med Lee Ann Rimes, med tanke pÄ det behagliga och med Tanya Tucker, med tanke pÄ övertygelsen.

Texterna pĂ„ »A better life« Ă€r mestadels relationssyftande, arrangemangen Ă„terhĂ„llsamma trots överflöd av strĂ€ng och tangent, sĂ„ngen trovĂ€rdig.

Är nĂ„got fel Ă€r det att nĂ„gra melodier fĂ€rre hade skapat en mer sammanhĂ„llande kĂ€nsla. Nu ska bra allt med.

/Frank Östergren


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.