Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sweet Emma and the Mood Swinge
Turn it up
(Heptown Records)

–Vem köper en sådan här platta? säger Blondinen plötsligt när jag lyssnar på ett band från Uppsala som märkligt nog ger ut sina plattor på ett bolag i Lund.

–Det gör vi som gillar kul gammaldags musik, sådan musik som banade väg för rock´n´rollen en gång i tiden. Musik man blir glad av! Jump, boogie, swing, svängig r´n´b och sånt där.

–Jamen, när ska man spela plattan? Man kan ju inte ha den i bakgrunden när man sitter och pratar och man dansar ju inte gärna till sånt här hemma i lägenheten.

–Behöver man en kick för att komma igång, så är det här precis rätt. Det är pang på rödbetan och det svänger... Blir du inte på gott humör?

–Jo det blir jag kanske. Men vem köper en platta med ett svenskt band som spelar som de gjorde på nattklubbar i USA på 40-talet? Finns det inte plattor med dem som de härmar?

–Jag tror att de flesta som köper den finns i publiken när bandet är ut och spelar på olika dansställen. Man blir så uppåtskruvad att man vill ha mer av den här varan hemma i CD-hyllan.

–Och sen vet man inte när man ska spela den...

–Jo, som jag sa: när man känner att man behöver ett lyft i humöret. På full volym blir den här plattan en komplett vitamininjektion. Märkvärdigare än så är det inte. Jag undrar mest hur de kan få det att låta så förbaskat genuint.

–De har väl övat länge, säger Blondinen.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.