Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Redman, Joshua
Compass
(Nonesuch/Warner)

Den mångfacetterade tenorsaxofonisten Joshua Redman, 40, fortsätter att arbeta inom den fria trioformen som inleddes så framgångsrikt på förra årets ”Back East”. Jag jämförde Redman redan då med Sonny Rollins och Rollins ande vilar över den här produktionen också.

Trion saknar helt piano och är några gånger även en kvartett, då med två basar eller dubbla trumslagare. Ett sätt att expandera och experimentera med den traditionella jazztrioformen som tar sig uttryck i att basarna spelas i olika högtalare för att öka spännvidden och dynamiken. Ovanpå allt ligger Redmans kraftfulla, självsäkra och men ändå följsamma ton.

Traditionell men modern jazz med imponerande improvisationer av, förutom Redman, Brian Blade, Larry Grenadier, Gregory Hutchinson och Reuben Rogers. Alla låtar, utom en tolkning av Beethovens ”Månskenssonaten”, är skrivna av Redman eller av gruppen.
web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.