Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lutes, Rob
Truth & Fiction
(Self released)

Rob Lutes har uppmärksammats och hyllats ganska rejält, dels i hemlandet Kanada, i Amerika men även i Europa för sina senaste plattor. Jag börjar alltmer förstå varför. Han har nämligen det där lilla extra som krävs för att man ska vilja lyssna vidare.

Han har en sångröst som verkligen biter tag, texterna är mycket minnesvärda och han kan konsten att trollbinda lyssnaren med melodier som träffar mitt i prick. Rob Lutes klär också sina sånger i en avskalad americana skrud med en påtaglig nerv som är mycket klädsam.

»Truth & Fiction« är fjärde albumet från denne eminente låtskrivare, som egentligen inte skiljer sig så speciellt mycket åt jämfört med det han gett ut tidigare. Men Rob Lutes har förfinat sitt uttryck och han klättrar ett pinnhål högre upp på trappstegen för varje skivsläpp och tillhör nu enligt mitt tycke den yppersta eliten.

Det finns inget att anmärka på för det här är ett album som är helgjutet in i minsta detalj. Rob Lutes omger sig nämligen med idel toppmusiker som tar hand om låtmaterialet på bästa sätt, produktionen är helt perfekt och den ger de dussin sångerna alldeles lagom med syre att andas i.

Är man det minsta intresserad av folk och blues influerad americana skulle jag för allt i världen inte vilja missa Rob Lutes.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.