Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
O.A.R
34th & 8th (Live)
(Everfine)

Man borde ju lĂ€rt sig att man inte ska döma skivan efter omslaget. ÄndĂ„ gör jag det hela tiden. Newyorkarna i O.A.R (Of A Revolution) fĂ„ngade min uppmĂ€rksamhet genom att posera som en stilfull, somber jazzcombo pĂ„ omslaget till sin nya liveskiva. Döm om min förvĂ„ning nĂ€r det genom högtalarna skrĂ„lade en tung, halvdistad ska-version av Dave Matthews Band.

Och det Ă€r nu det blir knepigt. Det Ă€r inte bara det att jag förvĂ€ntade mig nĂ„nting annat som gör att jag ryggar tillbaka. Dave Matthews brukar ju av hĂ€vd anvĂ€ndas av musikkritiker som exempel pĂ„ dĂ„lig musik och Ă€ven om jag tycker kritiken inte alltid Ă€r helt befogad, Ă€r det nĂ„got med OAR som stör mig. Även vid stunder nĂ€r jag kĂ€nner att jag egentligen tycker det Ă€r ganska trivsamt.

Kanske Àr det sÄngaren Mark Roberges rÀtt jobbiga röst, som tenderar att bli utstuderat kÀnslosam, och oklÀdsamt överdriven. Eller kanske det Àr rytmsektionen, som ibland verkar tro att det Àr Linkin Park de kompar. Eller sÄ Àr det helt enkelt sÄ att lÄtarna för det mesta Àr ganska konturlösa och blir ointressanta vÀldigt fort.

Det Àr inget fel pÄ energin, vare sig frÄn band eller publik och det finns vissa avsnitt i vissa lÄtar som man reagerar pÄ, men dÄ de flesta strÀcker sig upp mot sex-sju minuter Àr det svÄrt att hitta motivation till att hÀnga med hela vÀgen. Skip-knappen blir vÀl anvÀnd nÀr man lyssnar pÄ O.A.R.

Det ska sÀgas att albumet Àr oerhört generöst tilltaget; en dubbel-cd med en konsert-dvd som bonus, men som alltid Àr det svÄrt att ta till sig sÄ omfattande material frÄn ett band man aldrig hört innan. Och, som man i det hÀr fallet, troligtvis aldrig kommer att lyssna pÄ igen.

/Ola Karlsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.