Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Campbell, Kate
Save the Day
(Large River/Hemifrån)

Kate Campbell blir bara bättre och bättre. För mig hörde hon inte till de stora sångerskorna i gränslandet mellan folk och country, förrän hennes gospelskiva tillsammans med Spooner Oldham kom för två år sedan. Men hon har alltid haft klass.

Och nu kommer ännu en utsökt skiva, »Save the Day«. Ljudbilden domineras av de akustiska instrumenten och Kate Campbells lågmälda och ljusa röst. Sångarrangemangen pendlar mellan bluegrassimpulser och kristallklar folksång. Bland musikerna märks doboristen Randy Kohrs och multisträngbändaren Walt Aldridge. Någon gång hörs också en elgitarr eller ett fräckt blås, men utan att bryta de avklarnade stämningarna.

Skivan består enbart av originalmaterial. Religiösa sånger blandas med klassisk och nostalgiskt skimrande, amerikansk populism i sånger som »Fordlandia« och »Welcome to Ray«, som en påminnelse om det sanna USA bortom den efemära politiken.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.