Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Malmström, Linda
Shine On
(Moody Maraccas/Black Heart Music)

Linda Malmström har en fantastisk känsla för melodier som sätter sig. De är omedelbara. Det finns en lätt flykt i dem, men de är inte flyktiga. De sätter sig och sitter envist kvar.

Hon har också en bra röst, mjuk och vädjande i sitt tilltal, men också buren av kraft och övertygelse. Den kontureras fint av musikerna, det lite rockabillystudsande rytmkompet och läckre gitarristen Tobias Bergström som växlar mellan Duane Eddy-twang och utspacat Richard Bennett-stomp. I hans intro till »Downtown« hör vi även ekon av »Ghost Riders in the Sky«.

Favoriterna växlar. »You Were Never Mine« med Sweethearts of the Rodeo-touch och spetsigt gitarrspel à la Brent Rowan. »Hellride« med en underbart förförisk refräng. Den innerliga »Southern Lullaby«, som kunde varit en tidig Emmylou Harris-sång. Låtarna förändras långsamt, inga former är givna i Linda Malmströms musik trots att dess formel är nog så fast.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.