Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Malmström, Linda
Shine On
(Moody Maraccas/Black Heart Music)

Linda Malmström har en fantastisk kÀnsla för melodier som sÀtter sig. De Àr omedelbara. Det finns en lÀtt flykt i dem, men de Àr inte flyktiga. De sÀtter sig och sitter envist kvar.

Hon har ocksÄ en bra röst, mjuk och vÀdjande i sitt tilltal, men ocksÄ buren av kraft och övertygelse. Den kontureras fint av musikerna, det lite rockabillystudsande rytmkompet och lÀckre gitarristen Tobias Bergström som vÀxlar mellan Duane Eddy-twang och utspacat Richard Bennett-stomp. I hans intro till »Downtown« hör vi Àven ekon av »Ghost Riders in the Sky«.

Favoriterna vÀxlar. »You Were Never Mine« med Sweethearts of the Rodeo-touch och spetsigt gitarrspel à la Brent Rowan. »Hellride« med en underbart förförisk refrÀng. Den innerliga »Southern Lullaby«, som kunde varit en tidig Emmylou Harris-sÄng. LÄtarna förÀndras lÄngsamt, inga former Àr givna i Linda Malmströms musik trots att dess formel Àr nog sÄ fast.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.