Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Seal
Soul
(Warner)

Ett ögonblick...

... Mattias Bergqvist, 26, som har lyssnat på Seals nya album »Soul«.

– Det går väl egentligen inte att tycka så mycket om det här.

Försök.
– Seal gör covers på ett gäng sönderspelade, men trots det ovärderliga soulmästerverk. Resultatet är inget vidare. Trist helt enkelt. Det ljuva och spännande skimmer av sex och begär som bär fram merparten av originallåtarna är som bortblåst. I stället flyter låtarna omkring strax under ytan i kallt och smutsigt badvatten. Inte speciellt inbjudande. I alla fall inte om man jämför med att bli kysst av ros.

Vad menar du?
– Jag är fortfarande ganska svag för Seals hit »Kiss from a rose«. Tänkte skoja. Men tydligen gick det inte hem.

Finns det något positivt att säga om »Soul«?
– Seals version av Harold Melvin & The Bluenotes »If you don´t know me by now« gjorde att jag såg om julspecialen av »The Office«. Där sjunger Ricky Gervais karaktär David Brent samma låt i en otäckt rolig musikvideo. Det var positivt. Annars inget. Så jag avstår gärna att prata om det här helt och hållet. Vet inte ens varför jag gick med på att blir intervjuad.

Om det inte finns något annat positivt, vad fick dig då att lyssna på albumet?
– Inga kommentarer.

Okej. Något helt annat: till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?
– Att »South Park«, »The Daily Show« och »The Colbert Report« fortsätter vara lika bra som det är för tillfället, att Willy Clay Band snarast möjliga lämnar ifrån sig material till ett nytt album och att Anna Ternheim slår igenom på bred front.

/Mattias Bergqvist

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.