Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Faithfull, Marianne
Easy Come Easy Go
(Naïve/Playground)

Marianne Faithfull tillhör de där inflytelserika artisterna som inte gör så mycket väsen av sig. Men visst är hon en av stilbildarna ända sedan Stones gav henne ”As Tears Go By” på 60-talet. Nu är Faithfull sextio plus precis som sina gamla ligg Jagger/Richards och aktuell med skiva nummer 22. Den är inte lika utmanande som hennes landmärke ”Broken English”, men precis som de flesta av hennes plattor genom åren innehåller de alltid några riktiga pärlor.

Den här gången gör hon covers av bland andra Morrissey, Billie Holliday, Merle Haggard, Dolly Parton och Bessie Smith. Hennes brustna röst är hennes varumärke och med så här bra låtskrivare blir det förstås hög klass på allt. Men det är något där som inte når riktig ända fram. Gästsång av bland annat Keith Richards, Rufus Wainwright, Cat Power och Nick Cave visar trots allt på Faithfulls status.

web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.