Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Grimm,Tim
Holding Up The World
(Corazong Records)

Tim Grimm har tidigare under 2000-talet levererat en handfull mycket fina album inom folkcountry fåran och nya »Holding Up The World« är inget undantag. Det är nog snarare den starkaste samling sånger han samlat ihop och då ska ni veta att Tim Grimm aldrig tidigare gett ut något som inte håller absolut högsta klass. Han är med andra ord ett pålitligt kort och jag förstår allt mer jämförelserna som gjorts med bl.a. Guy Clark och John Prine.

Som vanligt när det gäller Tim Grimm så tar det ett par lyssningar innan allt faller på plats. Men när man väl fastnat så smälter man ordentligt. Tim Grimm har den rätta fingertoppkänslan och han vet precis hur han vill att det ska låta. Först har han spelat in låtarna själv med endast en akustisk gitarr och sin utmärkta röst, därefter har kompmusikerna fått lägga till sina instrument och bakgrundsång. Musiken känns verkligen varm och inbjudande, vilket kanske beror på de suveräna musikerna han omger sig med.

Låtarna en mjuk framtoning där det är de små detaljerna som gör att plattan lyfter en dimension. Det kan antingen vara en plockande banjo, ett klingande piano eller ursnygg bakgrundsång. Merparten av materialet har Tim Grimm skrivit själv, men han lyckas också leverera en fin version av Bob Dylans »Blowin´ In The Wind«.

Tim Grimm är en väl bevarad singer/songwriter hemlighet som alldeles för få har hört. Men något kanske är på väg att hända, för han börjar få rejält med uppmärksamhet runt om i Europa och» Holding Up The World« är ett album som växer ju mer tid jag tillbringar med det.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.