Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Christensen, Julie
Where the Fireworks Are
(Household Ink)

Hon är med i Leonard Cohen-hyllningen »I’m Your Man«, där hon utan problem håller ställningarna mot Nick Cave i »Suzanne«. Så mest igenkänd är hon säkert just för att hon medverkat på tre turnéer med Cohen, som framskjuten bakgrundssångerska.

Själv upptäckte jag henne när hon var med i den dödsföraktande Los Angeles-gruppen Divine Horsemen, där hon stod för sången tillsammans med Chris D och hade en hand i flera av de bästa låtarna på gruppens semiklassiska album »Devil’s River« från 1986. Hon var också framträdande på uppföljaren, minialbumet »Middle of the Night«. Jag minns en stor, stark, kaxig rockröst.

Så jag hade stora förväntningar på detta soloalbum.

De infrias bara delvis. Rösten har krympt några storlekar och kompbandet Stone Cupid är inte världens mest spännande, trots att det förstärkts av bland andra Greg Leisz. Originallåtar blandas med covers av Elvis Costellos »Shipbuilding«, Randy Newmans »I Think It’s Going to Rain Today«, Joni Mitchells »Woodstock« och, något överraskande, Talking Heads »Psycho Killer«. Allt är välspelat och välsjunget, men det brinner tyvärr sällan med riktigt öppen låga.

Utom i titelspåret, en i grunden politisk sång där hon oblygt och rakt på sak, med strävt engagemang i rösten, passar på att bejaka den egna sexuella lusten:

I’m asking you to go
where the fireworks are
Just one more time
Kiss me before you go
between my thighs

/Lennart Persson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.