Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
LeDoux, Christene
Dust ’n’ branches
(Little Pumpkin/Hemifrån)

Det finns en frisk och omedelbar charm i Christene LeDouxs musik som fångar mig direkt. Melodierna är enkla, ljudbilden avskalad och dominerad av akustiska instrument, och Christene LeDouxs röst så vädjande och naivistiskt troskyldig som krävs för att ro i land en folktonad blandning sånger om kärlek som varar för evigt, det pågående livet i amerikanska småstäder, farorna med för mycket visky och om amerikansk politik.

I sina texter växlar Christene LeDoux mellan en naiviserande oskuldsfullhet och en mer drastisk humor. Dessutom tolkar hon sig själv i en svindlande vacker själsprojektion i Tumbleweed. Till skillnad från flera av sina singer/songwriter-kollegor i nordligare stater blir texanskan Christene LeDoux heller inte gnällig. Friskheten, omedelbarheten och hennes allt övervinnande charm finns där hela tiden som en formande kraft.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.