Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Äntligen dags för Jennifer Saxell
Datum: 2006-07-28

Jennifer Saxell från Kanada och Ystad presenterade och framförde igår kväll (den 27 juli) de sånger som ska finnas med på hennes kommande album. Spelplatsen var Krukmakarens lilla bakgård i Ystad med plats för cirka 80 personer. Fullsatt och -stått förstås.

Hon spelade själv gitarr och kompades av vänner (bl a bröderna Anthonsson som också finns med på den kommande skivan) och familj (dotter och make, på plattan kommer nog hela familjen att vara med). Egna låtar rätt igenom med undantag för en Billie Holiday-blues och ”Goodnight Irene”.

Själv tycker inte Jennifer Saxell att hon är en countrysångerska, sa hon från scenen. Fast någonstans där befinner hon sig musikaliskt, i mötet mellan amerikansk folksång, country, rock, pop (och en smula jazz). Hennes låtar har få och enkla men välplacerade ackord som får dem att bli fyndiga och personliga, hennes helt egna. Hon framför dem med en röst som måste vara bäst i landet (kanske t o m bägge hemländerna).

”Daisy Roulette”, titelspår på det kommande albumet, och ”You´ll Remember Me", en värdslig gospel med maken Michael på ett brusande piano, var de absoluta toppunkterna på den intima konserten. Nu är det bara att hoppas att Jennifer skyndar in i studion i Önneköp och gör klar den skiva med egna sånger som en av Rootsys medarbetare tjatat på henne att göra i plus 10 år!

Jennifer Saxell är förresten konstnär också. I september åker hon hem till födelsestaden i Kanada för att ha vernissage på en konstutställning.

Läs mer om Saxell, Jennifer


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.