Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Magnus Carlson åker ut på höstturné med Jesper Lindell och hans band
Datum: 2023-06-20

Efter den stora framgången med albumet »Den långa vägen hem« och efterföljande turné står det nu klart att Magnus Carlson beger sig ut på vägarna igen. Den här gången tillsammans med Jesper Lindell och hans band.

Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, gjorde succé med “Den långa vägen hem” år 2017 – albumet rosades i media och gick rakt in på topplistans förstaplats. Därefter följde en utsåld klubbturné och en omfattande sommarturné runtom i landet. Nu har Magnus, efter noggrant övervägande och letande efter de rätta musikerna hittat det han sökt för sitt nya projekt.

- Jag har länge planerat att göra ny soulig musik på svenska. Det tog mig bara en stund att lista ut hur och med vilka musiker. I våras fick jag chansen att se Jesper Lindell och hans band i Göteborg. Konserten var suverän och bandet underbara! Jag bjöds även upp på scenen och tillsammans sjöng vi The Temptations låt “My Girl”. Där och då visste jag att jag hittat de jag ville göra min nya skiva tillsammans med. Och bandet ville gärna göra musik med mig också, berättar Magnus Carlson.

Jesper Lindell och hans band är inne i en intensiv period med en rad singlar, en EP och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet »Twilights«, som hyllats i svensk och internationell press. Med över hundra spelningar i Sverige och runt om i Europa sedan releasen av Twilight i mars 2022, håller Jesper Lindell och hans band på att etablera sig som några av Europas hetaste på rock och soul-scenen – med ett rykte om att vara kanske Sveriges mest organiska och bästa liveband just nu.

Efter en tid i Jesper Lindells studio Brunnsvik Sounds i Dalarna är albumet inspelat som Magnus så länge velat göra. I höst är musiken redo att släppas och tillsammans beger de sig ut på turné med en blandning av nya och gamla låtar.

- Det är soul, country och soulig country på svenska. Välbekant men ändå exotiskt. Det är Brunnsvik, Tennessee. Eller Memphis, Dalarna. Albumet kommer ut i höst och då åker vi äntligen ut på turné hela gänget. Det kommer att bli så roligt och bra, hälsar Magnus Carlson.

- Det har varit väldigt inspirerande och lärorikt att få jobba och spela in med en så klassiskt bra artist och suverän sångare som Magnus, avslutar Jesper Lindell. Dagarna här uppe i Brunnsvik har varit väldigt produktiva och kreativt rent magiska. Vi är alla väldigt stolta över musiken vi skapat. Bandet och jag ser oerhört mycket fram emot att tillsammans med Magnus ta med musiken ut på vägarna i höst!

Jesper Lindell och hans band består av:
Jesper Lindell – gitarr, sång
Anton Lindell – bas
Simon »Cosmos« Wilhelmsson – trummor
Carl Michael Junior Lindvall – piano
Jimmy Reimers – gitarr, trumpet
Rasmus Fors – orgel, keys

Biljetter släpps på torsdag den 22 juni klockan 10:00 på allthingslive.se

Turnéplan
05-okt - Norrköping, Arbis
06-okt - Stockholm, Cirkus
12-okt - Lund, Mejeriet
13-okt - Eskilstuna, Havet Elite Stadshotellet
14-okt - Karlstad, Nöjesfabriken
15-okt - Vara, Vara Konserthus
18-okt - Uppsala, Katalin
19-okt - Gävle, Gävle Konserthus
20-okt – Strängnäs, Thomas Arena Teatern
21-okt - Västerås, Västerås Konserthus
25-okt - Nyköping, Culturum
26-okt - Örebro, Conventum Kongress
27-okt - Trollhättan, Hebeteatern
28-okt - Falun, Heymakers Falun
09-nov - Helsingborg, The Tivoli
10-nov - Kristianstad, Kulturkvarteret
11-nov - Göteborg, Göteborgs Konserthus
15-nov - Bollnäs, Kulturhuset Bollnäs
16-nov - Härnösand, Härnösands Teater
17-nov - Östersund, Gamla Teatern

Läs mer om Carlson, Magnus


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.