Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rootsy Winter Fest 2022
Datum: 2021-12-10

Efter succé-festivalerna Rootsy Summer Fest i Falkenberg är det nu dags för Rootsy Winter Fest 4 och 5 februari 2022. Två dagar med fantastisk musik och trevliga människor!


Fredag 4/2:
Norrfolk med Ellen Sundberg


Norrfolk är helt enkelt Northern Indians på svenska. Nytt namn och nya låtar - allt på svenska. Med sig har de Rootsy-favoriten Ellen Sundberg. Ett kärt återseende!

Dylan LeBlanc (US)

Dylan LeBlanc släppte sitt fjärde album, ‘Renegade’ 2019. Grammy-vinnande Dave Cobb (Brandi Carlile, Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell) stod för produktionen i sin hemmabas, den klassiska Nashville-studion RCA Studio A. LeBlanc, som är född i Shreveport, LA men uppvuxen i Muscle Shoals, AL, har sedan tidigare släppt tre hyllade album.

SUSTO (US)

SUSTO är tillbaka! Med ett nytt imponerande album och ny sättning. Men bandets motor, Justin Osborne, är så klart kvar och bättre än någonsin!

Henning

»Det här är pop i en genuint svensk tradition men med vid utblick, vilket märks i soulhistoriskt kunniga titlar som ”Var jag än lägger min hatt (och så vidare)” men också i små delikata detaljer i musiken.« Så skriver Aftonbladet om Göteborgs stigande stjärna Henning.

Lördag 5/2:

Lily Arbor

En duo med Falkenbergs-rötter med influenser från indiefolk, americana och pop.

Kassi Valazza (US)

Kassi Valazza har numera sin bas i Portland, Oregon, men hennes sånger hämtar allt som oftast sin inspiration från uppväxten i Arizona med dess öppna vidder. Mörka historier från den vilda västern kombineras med en fin balansgång mellan melankolisk country och psychedelia.

Israel Nash (US)

När det nu äntligen är möjligt att turnera igen, väljer Israel Nash att komma till Skandinavien för att spela som duo på små, intima scener. Och alla som någon gång sett Israel i det formatet vet att det är en mäktig upplevelse. Få artister har sådan pondus och scennärvaro som Israel Nash!

Johan Örjansson

Falkenbergs största rockstjärna behöver väl knappast någon introduktion!


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.