Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Singelpremiär: Willy Clay Band - My Weakness
Datum: 2021-03-19

Willy Clay Band, Sveriges bästa countryband, är äntligen tillbaka med en ny låt. ”My Weakness” är skriven av Willy Clay Bands Tony Björkenvall i samarbete med Nashville-veteranen Matraca Berg, som tidigare skrivit hits för artister som Patty Loveless, Trisha Yearwood, Dixie Chicks, Gretchen Wilson och många, många fler. Låten är inspelad i Heart Of Sound Studios i Kiruna, mixad av Grammy-belönade Nashville-teknikern/producenten F. Reid Shippen och mastrad av likaledes Grammy-belönade Pete Lyman i Los Angeles.

Spotify

”My Weakness” är nutida country i sound och attityd men låtskriveriet är av klassiskt snitt. En textrad som ’My weakness is so much stronger than I am’ hade Harlan Howard kunnat skriva och vara stolt över. Och inte bara den raden. Hela texten är ett utsökt exempel på det hantverkskunnande i kombination med inspirerad briljans som utmärker de bästa, klassiska countrylåtarna. Att sedan det musikaliska utförandet är av toppklass och att Tony Björkenvall sjunger som en gud gör inte saken sämre.

Det är ett tag sedan Kiruna-baserade Willy Clay Band presenterade ny, inspelad musik. Närmare bestämt tolv år sedan. 2009 kom deras andra album ”Blue” men därefter har det varit skralt med utgivningar. Så naturligtvis är det frestande att tala om nya singeln som en come-back. Men det faller på att Willy Clay Band aldrig lagt ner. Medlemmarna har tidvis ägnat sig åt andra band och projekt, ”civila” jobb har försummat, familjer har bildats och barn har fötts. Men Willy Clay Band har hela tiden funnits där och när tillfälle och lust funnits där har de återsamlats med sin unika bandkemi intakt. Förutom de nästan årligen återkommande spelningarna inför storpublik på Kiruna-festivalen, turnerade WCB i Sverige 2014 med den ambulerande festivalen Rolling Rootsy Revue tillsammans med bland andra Jason Isbell och Doug Seegers. Spelningar som inte bara visade att bandet fortfarande höll allra högsta klass utan också att den stora publiken hunnit i kapp och insett storheten hos dessa svenska country/americana-pionjärer.

Läs mer om Willy Clay Band


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.