Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Theo Lawrence Sauce Piquante Tour
Datum: 2020-10-08

Theo Lawrence andra album »Sauce Piquante« är en fest för all som älskar jordig, okomplicerad pop med djupa rötter i den amerikanska myllan. Här finns inslag av soul, country, swamp pop, rock 'n' roll, blues och tex-mex.

Om man vill ägna sig åt namedropping så dyker namn som Doug Sahm & Sir Douglas Quintet, Creedence Clearwater Revival och The Mavericks upp. Och i roots- och americana-kretsar är det kanske inte direkt oväntade referenspunkter, men lite anmärkningsvärt är det ändå när det visar sig att Theo Lawrence är en ung fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare från utkanterna av Paris! Men mest anmärkningsvärt är nog ändå att »Sauce Piquante« och inte för en sekund känns som nostalgisk retro eller bakåtsträvande. Lawrence har en förmåga att ta de goda influenserna, addera dem till sitt eget briljanta låtskriveri och resultatet blir en sorts rot-pop, i högsta grad relevant här och nu!

Hemma i Frankrike är Theo Lawrence på god väg att bli en stjärna och nu är det dags för publiken i Norden att upptäcka denna förbluffande mogna sångare och låtskrivare. En gyllene chans till det blir det när Theo med band nu äntligen turnerar i Sverige. C'est si bon!


17/10 Pustervik, Göteborg
19/10 Push, Stockholm
20/10 Katalin, Uppsala
21/10 Folk & Rock, Malmö
22/10 Folk & Rock, Malmö
23/10 Tryckhallen, Falkenberg
24/10 Tryckhallen, Falkenberg
26/10 Kulturkvarteret, Kristianstad

Läs mer om Lawrence, Theo


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.