Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Singel-premiär:Ellen Sundberg - Street Lights
Datum: 2020-08-28

Fredag den 28 augusti släpps singeln ”Street Lights” från Ellen Sundbergs kommande album. Det är andra smakprovet från hennes fjärde album med egna låtar - femte album totalt om man räknar in hennes framgångsrika album med Kjell Höglundtolkningar.
”Street Lights” är en vacker soulcountryballad.

Ellens egna ord om låten:
-Grunden till den här låten är flera år gammal. Det var inte förrän i våras som allt föll på plats. Ny text i verserna och en helt ny refräng. Det är alltid lika kul när en låt bara sätter sig. Ändå tänkte jag först inte spela in den till skivan men efter övertalning från Emil och Robin (min trummis och basist) så gjorde jag det. Och det är jag väldigt glad för nu eftersom den blivit en av mina favoriter på nya skivan. ”

Förra året tog Ellen ett vågat, men genomtänkt steg och sa själv upp alla sina gällande kontrakt med skivbolag och bokningsbolag - hon byggde sin egen inspelningsstudio på sin gård, ”Stugon”, och gör nu nästan allt på egen hand. Skriver låtarna, spelar in, producerar, sköter presskontakter, marknadsföring och allt ges ut på Kiruna-legendaren Björn Pettersson Thuuris bolag Heart Of Sound, som han driver tillsammans med Jesper Dahlström Kawakami.

Det efterlängtade nya albumet, som är döpt till ” Levi’s Blue Eyes”, släpps fredag den 9 oktober.

Lyssna på Street Lights på Spotify open.spotify.com/track/6MOplLphIQJ0q1QTMnQAvP?si=sNN1eZW8RfO14AaQJ9JYyQ

Läs mer om Sundberg, Ellen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.