Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
For The Sake Of The Song: Shaye Zadravec
Datum: 2020-08-05

Efter ett kort semesteruppehåll är FOR THE SAKE OF THE SONG tillbaka. Söndag 9 augusti presenterar vi med glädje och stolthet den kanadensiska juvelen Shaye Zadravec.

Gå till Rootsy Musics Facebook, kl 20.00

Shaye Zadravec ger i höst ut sitt debutalbum »Now and Then« och första singeln är Jay Farrars »Windfall«.

Inom americana-musiken är det kombinationen sångare och låtskrivare som smäller högst. Möjligen kan man tillåta sig en och annan cover, mest som en artig bugning till kollegor och förebilder, men huvudprincipen är att man ska skriva sina låtar själv. Så finns det undantag. Kanadensiska sångerska Shaye Zadravec är ett sådant. Det händer att hon skriver låtar själv, men primärt är hon Sångerska. Hon har förmågan att hitta låtar, ibland bortglömda eller förbisedda, och göra nytappningar som får dem att låta som etablerade klassiker. Och hon gör varje låt hon tar sig an till sin egen, utan märkbar ansträngning. Det är inga åthävor, ingen uppvisning i sångteknik. Bara innerligt, inkännande och varmt personligt.

Shaye Zadravec debuterade med EP:n »Norway« 2018. Inför inspelningen av den blev Shay introducerad till den norska musikern och producenten Göran Grini (Chip Taylor, Paal Flaata, Hege Brynildsen med flera). Samarbetet och resultatet av samarbetet blev magiskt och när det var dags att spela in ett album var det en självklarhet att flyga över Göran till Kanada för att producera.

Läs mer om Zadravec, Shaye


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.