Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Ellen Sundberg får kulturpris
Datum: 2020-05-04

I dag meddelades att Ellen Sundberg tilldelas Länstidningen, Östersunds, kulturpris 2020 på 30 000 kr. Priset har utdelats sedan 1989 och bland tidigare pristagare finns Kerstin Ekman, Hoven Droven, Rolf Lassgård, Bodil Malmsten, Annika Norlin och Elin Olofsson.

Här är den fina motiveringen till priset: »«Okonstlad jordvärme från Bjärme. En mogen röst med en egen ton. En artist och låtskrivare som gör modiga vägval, stannar kvar och ger sig av på samma gång. Sju år efter debuten har Ellen Sundberg fyra album i ryggsäcken – tre egna och ett Kjell Höglund-album. Vägen är lång när man går sin egen väg – men blir också ljuvlig för oss som följer med."
Ellen håller just nu på med sitt femte album. Albumet är inspelat hemma på gården i Börön i Jämtland. Tanken var att skivan skulle släppas till hösten. Men om det blir så är i nuläget oklart för Ellen vill kunna turnera när albumet släpps.

Läs mer om Sundberg, Ellen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.