Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
For The Sake Of The Song: Our Man In The Field
Datum: 2020-04-27

FOR THE SAKE OF THE SONG är en konsertserie, på grund av omständigheterna just nu livestreamad, som hyllar låtskriveriet. Den ofta ensamt kämpande sångaren och låtskrivaren som sällan står i rampljuset men som ger oss så oändligt mycket. Det är med glädje och stolthet vi presenterar engelska Our Man In The Field.

FOR THE SAKE OF THE SONG:
OUR MAN IN THE FIELD
Torsdag 30 april 20.00

London-baserade Our Man In The Field (aka Alex Ellis) är aktuella med singeln ”It Was Ever So”, som handlar om de män och kvinnor som förlorade sina jobb när Londons äldsta brandstation stängdes 2014. Låten släpps 4 maj som är International Firefighters’ Day. I september kommer albumet ”The Company Of Strangers” och såväl singlar som album släpps av Skandinaviska entusiast-etiketten Rocksnob, som tidigare gett oss Cordovas, Hannah Aldridge, Susto och Joe Nolan.Musiken som spelas I Rootsyland benämns ofta som Americana, men är i själva verket en eklektiskt, rent av spretig mix av musikstilar. Men grundbulten i bygget är kärleken till och respekten för det goda låtskriveriet. Vi kan imponeras av fräcka arrangemang, imponeras av flyhänta musiker men när det kommer till kritan handlar det ändå om Låten. Utan ett gediget låtskriveri blir bygget rangligt. Eller i värsta fall ett luftslott.

Rootsy Music har länge försökt hitta sätt att presentera och hedra de många briljanta singer/songwriters som finns i vår musikaliska sfär. Vi testade en variant som vi kallade Triple Troubadours, men tiden var inte mogen. Vi har gjort försök med enskilda artister, men det är svårt att hitta rätt miljö att presentera dem i. Bra berättare kräver uppmärksam, lyssnande publik vilket ofta betyder små intima lokaler. Vilket i sin tur leder till svårigheter att få ekonomisk bärkraftighet i turnén.

Men vi ger oss inte. Under lång tid har vi slipat på ett koncept vi kallar FOR THE SAKE OF THE SONG, men av olika skäl, främst tidsbrist, har vi inte kommit till skott. När det elaka viruset nu satte stopp för i princip all vår vanliga verksamhet, kom FOR THE SAKE OF THE SONG upp på bordet igen. Idén känns ju som gjord för dessa tider och vad kan bli mer intimt än en streamad konsert, direkt från sångaren och låtskrivaren till ditt vardagsrum.

Bekräftade singer/songwriters är:

26/4 Chip Taylor
30/4 - Our Man In The Field (aka Alex Ellis)
3/5 Robbie Fulks
7 /5 - Lee Bains
10/5 - Steven Collins (Deadman)
14/5 Kim Richey

Läs mer om Our Man In The Field


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.