Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Nytt album: Peder af Ugglas - Works part 2
Datum: 2020-02-14

Det har gått fem långa år sedan vi fick höra ny musik från den mästerlige gitarristen och kompositören Peder af Ugglas. Men nu är det äntligen dags. »Works part 2« är den andra delen av en svit i fyra delar.

SPOTIFY

Peder af Ugglas har till dags dato gett ut fem internationellt hyllade soloalbum. Hans stämningsfulla och egensinniga instrumentalmusik rör sig sömlöst mellan blues, country, rock, jazz och svensk folkton. 2015 kom hans senaste album »Blue Departure«, men sedan blev det tyst från Peder. I samband med inspelningen av »Blue Departure« fick han diagnosen ME/CFS. En kronisk sjukdom som förändrade Peders liv fullständigt och som till och med fick honom att lägga musikskapandet på hyllan under en lång tid.

Men viljan att göra musik var stark och Peder tvingade sig att hitta ett sätt att överbrygga alla hinder som sjukdomen skapat. Han fick hitta nya metoder och arbetssätt, som sakta men säkert gjorde att han kunde få utlopp för sin kreativitet och komponera och spela in ny, fantastisk musik.

Men nu är vi där och »Works part 2« ger oss fem kompositioner, som imponerar stort även utan att man behöver känna till bakgrundshistorien.

I maj 2020 kan vi se fram emot »Works part 3«.

Läs mer om af Ugglas, Peder


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.