Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Klara & Sverrir startar Countryklubben
Datum: 2020-01-19

First Aid Kits Klara Söderberg, skådespelaren Sverrir Gudnason, poddprofilen Emil Persson och reklamentreprenören David Borg drar tillsammans igång Countryklubben på Münchenbryggeriet i Stockholm i februari. Första kvällen blir den 21 februari.

Kärleken till countrymusiken och många och långa nattliga samtal bland initiativtagarna ledde så småningom fram till tanken att Stockholm behöver en klubb för countryälskare.När Sverrir ringde upp Klara och hon sade ja blev idéerna till verklighet.

Den nya klubben bjuder på både country-DJs och livemusik av mycket hög klass. Musiken kommer bland annat Klara Söderberg själv stå för tillsammans med ett husband. Bandet kommer att tolka klassiker och egna favoriter inom country.

I ett pressmeddelande som skickats ut inför premiären nämns vilka artister man kommer att tolka i liveframträdandena. Det är namn som Johnny Cash, Emmylou Harris och Merle Haggard.

– I USA kan man tolka country som pop nu för tiden, men det är inte det det handlar om för oss. Vi har romantisk idé om country från 30- till 70-talet, Enligt mig är musiken tidlös eftersom jag älskar låttexter och berättelser, och det har alltid stått i centrum i countryn, säger Klara Söderberg till DN.

– Vi kan garantera att ingen kommer bli missnöjd med vår lineup, det kommer vara svenska indie- och countryartister, även några av våra mest folkkära artister kommer dyka upp. Vi kommer även ha dj:s före och efter spelningen. Tanken är att skapa en unikt och varm stämning för folk som älskar country eller folk som ännu inte förstått att de älskar country”, säger Klara Söderberg, enligt pressmeddelandet.

Och räkna med sena countrykvällar på Söder. Dörrarna till Countryklubben öppnas upp fredag den 21 februari kl 22:00, husbandet kliver på 23:30 och klubben har öppet till 03.

Läs mer om First Aid Kit


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.