Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Hyllat bluegrassband kommer hit
Datum: 2018-11-02

Nu kommer Trampled by Turtles, ett av världens mest hyllade och inflytelserika bluegrassband, till Skandinavien för en sjudagars turné. Med åtta framgångrika album i kappsäcken startar de i Köpenhamn den 7 november.

Det finns få bluegrassband som är så högt hållna av sina samtida som Trampled by Turtles. Den omisskännliga spelglädjen och fingertoppskänslan är kanske de starkaste skälen. Men det har kostat på; efter 15 år på konstant turné tog de en paus för fyra år sedan. 2017 återförenades de, märkligt nog på Tom Pettys dödsdag, och började spela in sitt åttonde album.

David Simonett, leadsång, gitarr och munspel, omges av musiker som tillsammans gör bandets distinkta sound; bokningsbolaget Rootsy skriver »tajt som en hästsadel en riktigt varm sommardag i Minnesota.« För det är där de kommer ifrån, Duluth, Minnesota; där uppe i Fargo-trakterna.

Tim Saxhaug spelar bas , Dave Carroll hanterar banjon, Erik Berry mandolinen och Ryan Young spelar fela. Tre av deras album, inklusive det från i år har toppat den amerikanska bluegrasslistan och för tre år sedan låg de topp tio på listan i ett helt år.

Det finns nästen inte en amerikansk musikfestival som bandet inte spelat på. De har varit med på Letterman. Deras mycket finstämda variant av bluegrass är omtyckt. Inte märkligt alls då de har element av andra americana-genrer i både melodier och harmonier och de nämner Townes van Zandt och Bob Dylan bland sina förebilder tillsamman med bluegrassveteranen Ralph Stanley.

Här kan man lyssna på deras album från i år: open.spotify.com/album/0QlWQz2syFKNHZWcx3bSX5?si=9xM5HNtLRmGNkoZFzN62qA

Konserter
2018-11-07 Hotel Cecil, Köpenhamn
2018-11-08 John Dee, Oslo
2018-11-09 Tryckhallen, Falkenberg
2018-11-10 Kulturkvarteret, Kristianstad
2018-11-11 Folk å Rock, Malmö
2018-11-13 Nalen, STOCKHOLM
2018-11-14 Pustervik, Göteborg

Läs mer om Trampled by Turtles


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.