Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Viktor Olsson är tillbaka
Datum: 2018-10-10

En av landets mest spännande låtskrivare och skönaste röster är tillbaka. ”Tappa inte bort honom igen” skrev vi här på Rootsy i somras. Efter hyllningar och stor uppmärksamhet 2015 försvann Viktor Olsson. Men Viktor gav inte upp, spelade in med Pluras son och nu hyllas album nummer två överallt. Det blir även livespelningar.

Viktor Olsson är bohuslänning, född och uppvuxen i Stenungsund, och 2015 fick han ett uppmärksammat genombrott. Kriktikerhyllningarna och TV-framträdanden avlöste varandra, debutalbumet ”Stenungsund” hyllades och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. Våren 2016 åkte Viktor åkte ut på turné och öppnade för Anna Ternheims 27 spelningar i Skandinavien. Men skivbolaget sparkade honom ändå. Streamningar bedömdes inte räcka till. Vägen tillbaka är tuff och ännu tuffare i dag.

Men Viktor Olsson gav inte upp. Erfarenheterna blev bränsle till nya sånger och nu är album nummer två här, egenfinansierat, under eget namn och inspelat i en studio på Kungsholmen i Stockholm ihop med Axel Jonsson-Stridbeck (även känd som Pluras son och kapellmästare) och Jonatan Lundin.

Recensenterna har varit förtjusta, låtarna hamnade på diverse officiella Spotify-listor och hösten 2018 tilldelades Viktor Live at Hearts låtskrivarstipendium. Så här löd motiveringen ” ”Med avspark i den svenska singer-songwriter-traditionen hittar Viktor Olsson sitt egna uttryck med en blandning av pop, rock och soul. Med jordnära bitterljuva texter som letar sig rakt in i våra hjärtan är han på god väg att bli en av våra största popstjärnor. Från de salta klipporna i Stenungsund – till Örebro – och vidare ut i världen.”

Nu ska Viktor åt och testa de nya låtarna live i Stockholm, Göteborg och Östersund.
17/10
STOCKHOLM
Bar Brooklyn
19/10
STENUNGSUND
Manifest On Tour på Fregatten
25/10
GÖTEBORG
Nefertiti
08/11
ÖSTERSUND
Guldgalan

Läs mer om Olsson, Viktor


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.