Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Hayley lämnade operan för garagerocken
Datum: 2018-05-18

Hayley Thompson-King har en skolad röst och hon har tagit master i opera från New England University. Hayley har sedan lämnat operakarriären för att spela psykedelisk garagecountry med sitt band. Men rösten använder hon givetvis. 2017 kom debutalbumet »Psychotic Melancholia« som Hayley själv beskriver som ett konceptalbum om Sodom och Gomorra. Nu kommer hon till Sverige och Norge.

Hayley lever i Massachusetts och en konsert i New York nyligen fick en skribent att skriva »Föreställ dig Debbie Harry, Joan Jett & Transvision Vamp på en och samma gång? Hayley Thompson-King sjunger likt en ilsken alligator på gränsen till psykbryt med en i det närmaste radioaktiv energi. Det börjar med fullt ställ & ett jäkla tryck för att sedan bara accelerera innan Hayley och bandet drar ner på tempot i avslutande ’Dopesick’, djupt blå toner fyllda av svärta och psykotisk melankoli i en ren härdsmälta!«
Hayley själv ser likheter mellan sina låtar och opera: »
“It's emotional and intense with dramatic, mythological characters,« säger hon. "But the stories are really pretty common and human.”

Snart kommer hon till Sverige och Norge för en tre veckor lång turné som börjar på CC-Puben i Gävle den 23 maj avslutas med festivalen Sthlm Americana på Mosebacketerrassen den 16 juni.

Här är turnéschemat:
May 23
CC-Puben, Gävle
May 27
Revolver, Oslo
May 28
The Bull Bar, Karlstad
May 30
Hijazz, Uppsala
May 31
Captain Cook, Östersund
Jun 1
Lillan Theatre, Luleå
Jun 6
Carlas , Öland
Jun 8
Folk Å Rock, Malmö
Jun 9
Garage Bar, Höganäs
Jun 14
Moskus, Trondheim
Jun 16
STHLM Americana Festival, Mosebacketerrassen

Läs mer om Hayley Thompson-King


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.