Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
R.I.P. Terry Evans
Datum: 2018-01-22

En stor soulröst har tystnat. Terry Evans har avlidit efter en tids sjukdom. Evans blev 80 år gammal.

Evans föddes i Vicksburg, Mississippi, i hjärtat av Deltat. Han började sjunga i kyrkan, men efter att i hemlighet ha lyssnat på Elmore James, Little Walter, Albert King och B.B. King bestämde han att satsa på soul och rhythm & blues.

På sextiotalet turnerade Evans med a cappella-gruppen The Knights. Han började även skriva egna låtar och bland dem som spelat i hans låtar märks Pops Staples och Louis Jordan.

Tery Evans har medverkat på en rad plattor med artister som John Fogerty, Joan Armatrading, John Lee Hooker, Boz Scaggs, Maria Muldaur, Pops Staples och många fler.

Mest känd är han kanske ändå för sitt samarbete med sångaren Bobby King. De turnerade som duo under tidigt sjuttiotal och 1976 började jobba med Ry Cooder. De medverkade på hyllade Cooder-album som »Chicken Skin Music«, »Get Rhythm«, »Show Time« och »Slide Area.«

Terry Evans spelade in två album med Bobby King och åtta i eget namn. På senare år spelade han även in två album med bluesgitarristen Hans Thessink.

Undertecknad hade förmånen att jobba med de båda plattorna med Bobby King och Terry Evans och nöjet att träffa Terry Evans några gånger. En varm, vänligt och jordnära man med glimten i ögat.

- Håkan Olsson

Läs mer om Evans, Terry


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.