Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Fjellispriset till Louise Hoffsten
Datum: 2016-03-05

Fjellispriset 2016 delades igår kväll ut till Louise Hoffsten under den årliga Fjellisgalan på Victoria-teatern i Malmö.

Priset delas ut till en person som verkar i Fjellis anda: Som med konsekvens och passion följer sin egen konstnärliga övertygelse och konstnärliga linje utan att snegla på rådande trender.

Motiveringen löd: ”För att vi slipper korsa Atlanten när vi vill höra äkta vara. För att bluesen är en ständigt närvarande känsla som inspirerar nya generationer. För rösten som är som källvatten, hon blandar diesel i när hon vill. För munspel bortom klichéer, för alla låtarna och för all den kraft hon ger.”

Första stipendiaten år 2000 var Bengt ”Bengan” Blomgren och året efter det trummisen Bosse Skoglund. Sedan dess har det varit hög Malmöfaktor på priset med stipendiater som Pontus Snibb, Svante Sjöblom, Richard Lindgren, Andi Almqvist, Eddie Nyström, Magnus Nörrenberg, Chico Lindvall, Håkan Nyberg, Håkan Olsson, Cecilia Nordlund, Peter Thulin och Steve Grahn.

Läs mer om Hoffsten, Louise


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.