Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Doug Seegers album släpps av klassiska Rounder Records i USA
Datum: 2014-08-06

Framgångssagan Doug Seegers fortsätter. Samtidigt som hans segertåg i Sverige fortsätter med utsålda och hyllade konserter, står det nu klart att debutplattan »Going Down To The River« även kommer att ges ut i USA och Kanada i september.

Lionheart Music Group har skrivit ett licensavtal med det klassiska independentbolaget Rounder Records.

- Det är förmodligen en helt unik situation, säger Lionhearts VD Maria Molin Ljunggren. Med hjälp av Jill Johnson och Magnus Carlson lyckades vi signa en förstklassig artist i Nashville mitt framför näsan på alla A&R-människor på Music Row. En talang som de flesta troligen passerat på gatan ett antal gånger utan att ens lägga märke till honom.

»Going Down To The River« spelades in i Nashvilles Sound Emporium i början av april men några av de bästa musiker som Nashville har att bjuda. Skivan är producerad av Will Kimbrough och gästas av bland andra Emmylou Harris och Buddy Miller.

- Redan när vi spelade in skivan började snacket gå i Nashville, berättar Håkan Olsson från Rootsy som var där som exekutiv producent. De som hörde Askunge-sagan om Dougs genomslag i Sverige var till en början skeptiska. Folk kom och gick i studion och det behövdes aldrig mer än ett par takter för att övertyga dem om att Doug Seegers var på riktigt.

Doug Seegers har redan uppmärksammats av flera större amerikanska tidningar och radiostationer. Hans amerikanska konsertdebut, bortsett från några spelningar på 70-talet och hans tid som gatumusiker, kommer att ske på prestigefyllda American Music Conference i Nashville i mitten av september.

Rounder Records är ett av USAs största independentbolag. Det startades 1970 i Cambridge, Massachusetts men flyttade nyligen huvudkontoret till Nashville. I katalogen finns över 3000 titlar och bland artisterna märks namn som Alison Krauss, Son Volt, Carlene Carter, Robert Plant och JJ Cale. Rounder Records ingår sedan 2010 i Concorde Music Group och distribueras av Universal.

Läs mer om Seegers, Doug


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.