Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Nytt till RRR 2014 – Ellen Sundberg samt gitarristen Jerry Miller
Datum: 2014-04-08

Nu är det klart att även Ellen Sundberg med band spelar på Rolling Rootsy Revue 2014. Dessutom kan vi berätta att gitarristen Jerry Miller från Eilen Jewells band kompar Doug Seegers tillsammans med Ellen Sundbergs Band

Den 25 oktober gjorde Ellen Sundberg sitt första TV framträdande någonsin, på SVTs Go´kväll. I november gjorde hon en månadslång turné med superheta Israel Nash. I januari nominerades hon som årets svenska singer/songwriter på Manifest-galan och i februari spelade hon in 13 sånger till en ny skiva i Texas under Israel Nashs produktion, på hans ranch och med hans band. I mars bar det av till Austin igen för att spela på SXSW. Bara månader tidigare visste fortfarande väldigt få i Sverige om den ovanligt begåvade, 20-åriga artisten Ellen Sundberg.

Ändå har den nu 21-åriga Ellens resa bara börjat. Det går fort och många där hemma i Bjärme är nog besvikna på att den omåttligt omtyckte Ellen inte har tid att jobba på ICA längre. Hon har nästan inte tid att vara hemma alls.

Doug Seegers kommer inte ensam till Sverige och RRR 2014 i sommar. Doug kommer turnera hela sommaren med Ellen Sundberg och hennes band bestående av jämtlandsmusikerna Johan Arveli – Pedal steel, Robin Lindqvist – bas och Emil Karlsson – trummor. För att riktigt toppa laget flyger vi in Eilen Jewells fenomenala och väldigt populäre sologitarrist Jerry Miller.

Björn Pettersson på Rooty Live säger: ”Ibland faller saker bara på plats. Det är mycket som ska stämma för en sådan speciell turné som den vi skickar ut vår nya vän Doug Seegers på. Ellen kommer bli perfekt att ha med på konserterna då det är mycket kvinnliga stämmor och duetter på kommande skivan med Doug. De är också samma typ av naturbarn och jag tror det kan utvecklas till magi. Ellen kommer oftast spela som support och vara med på en del av Dougs konsert. Ellens band är jättefina musiker och har visat andra lika viktiga kvalitéer, som jag värdesätter högt för den här turnén. Deras förmåga att ta ansvar har varit otroligt värdefullt på oerfarna Ellens första turnéer. Doug har heller aldrig turnerat så här förut. Men vi behövde så klart också en Zlatan i laget. Jerry Miller var den gitarrist som först kom upp när jag tänkte fritt. Hans skulle vara perfekt tänkte jag lite hopplöst och glömde först bort att Eilen är gravid och ska ha sitt första barn i sommar. Jag blev påmind när jag fick ett mail från Eilen, Jerry kunde komma loss och alla pusselbitar föll på plats.”

Läs mer om Sundberg, Ellen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.