Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Jason Isbell och Doug Seegers klara för RRR 2014
Datum: 2014-03-21

Rootsy Live presenterar idag den första årgången av festivalen Rolling Rootsy Revue - RRR 2014. Festivalen kommer den närmsta månaden presentera åtta artister och band. Det blir både svenska och internationella akter, alla tillhörande toppskiktet av den snabbt växande och allt populärare americana-musiken. Festivalen är upplagd som en rullande endagsfestival och kommer ta hamn i Östersund - Gamla Teatern den 27/6, Uppsala - Katalin den 28/6, Stockholm - Mosebacketerrassen den 29/6 och Falkenberg - Hwitan den 1/7.

Biljetterna till samtliga dagar släpps på Tickster kl. 09.00 måndag den 24/3.

Det första artistsläppet någonsin från RRR 2014 är americana-musikens idag största och mest hyllade stjärna – JASON ISBELL som kommer med sitt band The 400 Units. I december gjorde Isbell en utsåld solokonsert på Bryggarsalen i Stockholm. Isbells senaste skiva »Southeastern« är på oräkneliga årsbästalistor och räknas som en klassiker i klass med Ryan Adams ”Heartbreaker”. RRR 2014 kan malligt presentera den superbe Alabama-sonen och singer/songwritern Jason Isbells första besök till Sverige tillsammans med sitt band The 400 Units.

Den andra artisten som är klar för RRR 2014 är DOUG SEEGERS, den mest osannolika bitterljuva askungesagan vi sett på mycket länge inom musikvärlden. Seegers är en hemlös gatumusikant från Nashville vars geni blir upptäckt genom Jill Johnsons mycket uppskattade TV-program ”Jills Veranda”på SVT. Dougs låt ”Going Down To The River” och hans unika själfulla röst fullständigt knäcker både Jill och hennes gäst i programmet, Magnus Carlsson från Weeping Willows. Innan programmet är slut är låten inspelad, minuter efter programmet visats är Doug älskad av det svenska folket och en av de hetaste artisterna i Sverige 2014. Han är etta på Itunes-toppen, etta på digilistan, arrangörer som står i kö för att boka honom, 130 000 visningar på tio dagar på Youtube. En Rodriguez, Eva Cassidy och Askunge-saga i samma person och i samma berättelse.

Läs mer om Rolling Rootsy Revue 2014


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.